Get Adobe Flash player
Goede doelen kerstkaarten banner

Foto tips kerstkaarten

Wil jij ook de perfecte foto maken voor jouw kerstkaarten? Bij Goededoelenkaartje.nl kan je een eigen foto uploaden voor op jouw kerstkaart. Daarom hebben wij speciaal voor jou een aantal tips op een rijtje gezet voor een mooie kerstfoto.

Tips groepsfoto
De tips die we nu gaan uitleggen zijn de tips over groepsfotografie. Veel mensen kennen alleen de groepsfoto van vroeger. Netjes naast elkaar, handen over elkaar en geen lach te bekennen. Maar gelukkig is fotografie ook meegegaan in de mode. Het is allemaal wat ‘losser’ geworden. Lekker gek doen met zijn alle.

Licht
Het eerste waar je aan moet denken is het licht. Zorg dat het licht op de goede manier op de foto terecht komt. Niet dat je in het licht gaat fotogr
aferen want dan wordt je foto overbelicht. Zoek een plekje waar het van nature wat lekker licht is, maar zorg dat je ook niet op een te donkere plek staat.

Dynamiek
Wat ook leuk is, is om de foto dynamiek te maken. Dit kan je doen door bijvoorbeeld op iets te gaan staan, zodat er hoogteverschillen te zien zijn in de foto. Iedereen kijkt naar boven of naar beneden. Wat je ook kunt doen is een aantal mensen laten zitten op een stoel, een aantal mensen laten staan of een aantal mensen laten zitten op de grond.

Praatje maken
Mensen vinden het vaak moeilijk om op commando te lachen dus probeer een praatje en een geintje te maken. Als mensen het naar hun zin hebben en zich op hun gemak voelen wordt de foto wat ‘echter’.  Je kan bijvoorbeeld tijdens het fotograferen zeggen “Er kijken nog een paar mensen erg boos, dat staat niet leuk op de foto!”.

Veel foto’s maken

Blijf ook vooral doorklikken. Probeer zoveel mogelijk foto’s te maken. Er is eigenlijk altijd wel iemand die zijn mond open heeft, wegkijkt, rare beweging maakt enz. Hoe meer foto’s je maakt hoe meer kans op een perfecte foto.

Nou succes met het maken van je kerstfoto!

Maak jouw kerstkaarten op Goededoelenkaartje.nl.


Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *