Get Adobe Flash player
Goede doelen kerstkaarten banner

Kerstkaartjes geschiedenis

Het massaal verzenden van kerst- en nieuwjaarsgroeten stamt eigenlijk uit begin 19e eeuw. Toen John Callcott Horsley, een Engelse tekenaar in 1843, de eerste kerstkaartjes met de alom bekende tekst “A Merry Christmas and a Happy New Year to You.”, ontwierp. Deze eerste kaart is de voorvader van de commerciële kerstkaartjes die we hedendaagse rond de sneeuwdagen zien.

In de Verenigde Staten was een Duitser die de naam Louis Prang droeg, rond 1875 druk aan het produceren geslagen toen hij het kerstidee als commerciële geld(kerst)boom zag staan. Hij begon massaal te produceren en het Amerikaanse publiek was verkocht en meteen stond het versturen van kerstkaartjes naar geliefde en vrienden vast. Een traditie begon.

Een leuk weetje is dat in 2003 tijdens de koudste en leukste dagen van het jaar, Kerst en Nieuwjaar, meer dan 210 miljoen kerstkaartjes verzonden zijn. In België is de traditie zo gegroeid dat de kinderen met Nieuwjaar een Nieuwjaarsbrief voorlezen aan hun ouders.

Gelukkig is de traditie van kerstkaartjes in stand gebleven, en mogen we de komende tijd nog genieten van de kerstkaartjes die verstuurd gaan worden.

Bezoek Goededoelenkaartje.nl, de bewaarder van deze traditie, voor de mooiste kerstkaarten van dit jaar.


Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *