Get Adobe Flash player
Goede doelen kerstkaarten banner

Goede doelen vergelijken

Het is alweer begin december. Nog maar een paar weken en dan is het eindelijk weer kerst. De tijd van gezelligheid met familie breekt weer aan, maar ook de tijd van iets betekenen voor anderen. Daarom geven veel mensen rond kerst geld aan een goed doel. Dit kan via donaties, maar je kunt ook twee vliegen in één klap nemen. Als je kerstkaarten bij Goededoelenkaartje bestelt, gaat er namelijk van elke kaart 0,50 eurocent naar het door jou gekozen goede doel. Je kunt een kaart uit de collectie uitkiezen, of je kunt een eigen foto uploaden en bewerken naar jouw tevredenheid.

Maar hoe weet je nu welk goede doel je het beste kunt kiezen? De krant Trouw heeft in samenwerking met de Stichting Kennisbank Filantropie een website gewijd aan alle goede doelen in Nederland. Op deze Goede Doelen Monitor kun je onder andere zien hoe transparant een goed doel is, hoe groot de kans is dat het een hoge maatschappelijke prestatie neerzet en kun je vinden wat de donateurs vinden van de goede doelen. Al deze informatie helpt jou om de juiste keuze te maken.

Deze informatie is tot stand gekomen doordat duizenden goede doelen in Nederland zelf de database van de Kennisbank Filantropie hebben aangevuld. Het kan worden gefilterd en gesorteerd aan de hand van objectieve criteria. Deze filtering resulteert in een overzicht van organisaties die met elkaar vergeleken kunnen worden. Op deze manier probeert Stichting Kennisbank Filantropie jou te helpen bij de keuze van welk doel je graag wilt steunen.

Mocht je niet kunnen kiezen dan is dat geen probleem. Bij goededoelenkaartje is altijd nog de optie om alle doelen tegelijk te steunen.

kerstkaarten


Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *