Get Adobe Flash player
Goede doelen kerstkaarten banner

Een mooie kerst voor blinden

Kerst is de tijd van het jaar waarin we met onze dierbaren samenkomen en dankbaar zijn voor wat we hebben. Iedereen zingt mee met de leukste kerstliedjes en de kerstfilms zijn op tv te zien. Het hele huis is versierd met sfeervolle lampjes en de kerstboom hangt vol met kerstballen en slingers. Als je naar buiten kijkt, zie je de sneeuwvlokken vallen en de kinderen sneeuwpoppen maken. Helaas geldt dit niet voor iedereen. Vaak staan we er niet bij stil, maar hoe zou het zijn om de kerstdagen door te brengen zonder dit allemaal te zien?

In Nederland zijn er namelijk zo’n 350.000 mensen die blind of slechtziend zijn. Zij kunnen slechts de kerstsfeer voelen en een eigen voorstelling maken van het uitzicht. Toch kunnen blinden ook een mooie kerst beleven. En jij kunt hen helpen, samen met Bartiméus Sonneheerdt en Goededoelenkaartje.

Bartiméus Sonneheerdt
Bartiméus Sonneheerdt zet zich in voor blinden en slechtzienden. De organisatie zorgt ervoor dat zij alle mogelijkheden krijgen om zo normaal en zelfstandig mogelijk te kunnen leven. Bartiméus Sonneheerdt maakt hiervoor projecten en programma’s om deze blinden en slechtzienden te helpen in huis, op het werk, op school en in de vrije tijd.

Help mee
Vooral met kerst is het belangrijk om stil te staan bij de mooie dingen die wij in ons leven kunnen zien, en hoe gelukkig wij moeten zijn dat wij deze nog kunnen zien. Iedereen kan namelijk blind of slechtziend worden. Bartiméus Sonneheerdt is volledig afhankelijk van donaties en kan daarom altijd steun gebruiken. Via de site kun je de organisatie op verschillende manieren steunen, bijvoorbeeld met een eenmalige of periodieke bijdrage en zelfs door Bartiméus Sonneheerdt op te nemen in je testament.

Je kunt de organisatie ook met je kerstkaarten steunen. Bij Goededoelenkaartje kun je jouw eigen kerstkaarten ontwerpen waarvan €0,50 van elke kaart naar Bartiméus Sonneheerdt gaat. Zo bezorg jij blinde en slechtziende mensen ondanks hun beperking een onvergetelijke kerst.

kaart bartimeus


Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *